nlbannerdebijbel

De Bijbel

De Bijbel is een bijzonder boek. Het is het meest gelezen boek te wereld. Ook in de meeste talen vertaalde boek te wereld. Het heeft een enorme invloed op hoe veel mensen op aarde in het leven staan. Ook heeft het veel invloed op de samenleving waarin wij leven.
Maar het belangrijkste is dat het het Woord van God is. Mensen zouden graag wel eens een briefje van God uit de hemel krijgen. Nou dat kan… hier heb je de Bijbel!
De Bijbel is een verzameling van 66 kleinere boeken. Wij geloven dat God door mensen sprak om de inhoud op te schrijven.
Er zijn mensen die het idee hebben dat het een verzonnen boek is. Er staan van die verhalen en bovennatuurlijke wonderen in die zo ongelooflijk zijn. Het lukt mensen niet om alles in de Bijbel met het verstand te begrijpen en daarom hebben mensen er moeite mee. Ik begrijp deze gedachten heel goed… maar is het de werkelijkheid?
Ik wil mensen graag uitdagen om God zelf te zoeken, want op het moment dat je God zelf gaat ervaren in je leven zal je kijk in het leven veranderen. Je zult ook de Bijbel gaan zien als het Woord van God.

Wij danken God dan ook zonder ophouden. Want de boodschap die u van ons te horen kreeg, hebt u aanvaard in de overtuiging dat het hier niet ging om een boodschap van mensen maar om het woord van God. Dat het dit inderdaad is, bewijst wel de uitwerking die het heeft op u, die gelooft. 1 Tessalonicenzen 2:13 (GNB)

De Bijbel is een boek vol leven
Veel mensen zien de Bijbel als een saai oud boek. Wat moet je er mee?
Ik ben christelijk opgevoed en had een Bijbel. Maar ja, het was inderdaad wel een dik en beetje saai boek. Ik vond het niet echt een uitdaging om het te gaan lezen. Totdat ik met een open hart de Bijbel ging lezen. Ik was toen 19 jaar oud.
Op één avond las ik een paar uur. Op een volgende avond weer, en weer, en weer. Op de één of andere manier kwam de Bijbel tot leven. Het was alsof God zelf tot mij sprak. Er waren stukken die ik las die mij enorm diep troffen. God opende de Bijbel voor mij en ik wilde zo graag meer horen en weten van God. In één jaar las ik de hele Bijbel uit. Mijn leven werd er enorm door veranderd.

Door de Bijbel kan je God leren kennen
Als je de Bijbel gaat lezen ga je God beter leren kennen. Hij zal je laten zien wie Hij is en Zijn plannen met de wereld en Zijn plan met jouw leven.
Je kunt de Bijbel ook een beetje zien als een kompas die richting in je leven geeft. En je kunt het zien als een handleiding voor jou leven.

Als je niet weet waar je moet beginnen met lezen. Begin dan in het Bijbelboek Johannes en lees dit eens helemaal uit. De Bijbel is Gods Woord voor jou!

Nieuw Leven

Nieuw Leven
God de Vader
Wie is Jezus?
Wie is de Heilige Geest?
De Bijbel
Praten met God
De kerk
De toekomst</a

 

Scroll naar boven