nlbannerdekerk

De kerk

Als je tot geloof bent gekomen is nu waarschijnlijk de beste stap die je kunt nemen, een kerk zoeken waar je je thuis voelt.

Waarom zou je naar een kerk gaan?

Als je tot geloof komt ben je een kind van God geworden. Je bent daardoor deel van Gods gezin geworden en God wil jou graag toevoegen aan Zijn gezin.
In de Bijbel zien we dat nieuwe gelovigen samen kwamen om God te aanbidden en elkaar hielpen om verder te groeien in het nieuwe leven met God.

In de kerk:
• Kom je thuis in Gods gezin. Je leert andere Christenen kennen en maakt nieuwe vrienden die je kunnen helpen in je nieuw leven met God.
• Zal je uit de Bijbel horen over God en leren wat het betekent om een Christen te zijn.
• Zal je God ervaren. Wanneer gelovigen samenkomen heeft God belooft dat Hij daar aanwezig zal zijn. Je kunt bijzondere dingen van God verwachten als je met andere gelovigen samenkomt. God werkt vaak door gelovigen heen om andere gelovigen te bemoedigen.

Naar de kerk gaan en optrekken met andere gelovigen is echt heel belangrijk. Er zijn namelijk gelovigen die denken dat ze zonder andere gelovigen ook wel kunnen geloven. Ze maken hiermee een grote vergissing en het is zeker niet Gods plan voor hen. Solo Christenen kwamen in de Bijbel niet voor.
Ik kan je ook uit eigen ervaring vertellen dat ik mensen heb gezien die, doordat ze niet meer in de kerk kwamen, stopten met groeien in hun geloof. Sommigen zijn zelfs hierdoor hun geloof kwijt geraakt.

Hoe vind je een kerk?
Misschien heb je met dit boekje een adres van een kerk gekregen of ken je al iemand die naar een kerk gaat. Misschien is er ook wel een kerk dicht bij jou in de buurt.
Niet elke kerk is hetzelfde. Bezoek gerust een paar verschillende kerken en neem de tijd om er één te vinden waar jij je thuis voelt.

Om een goede kerk te vinden is het belangrijk om op de volgende punten te letten:
• Onderwijzen ze uit de Bijbel? Is de Bijbel de maatstaf voor hun geloof?
• Merk je dat de mensen van God houden? Ervaar je dat de mensen een persoonlijke relatie met God hebben?
• Ervaar je God tijdens de diensten?
• Zijn de mensen vriendelijk en bemoedigen ze je om te groeien in je geloof?

Ik kan me voorstellen dat het best spannend is om een kerk te bezoeken; maar maak je daar niet te druk over. Je bent welkom en de mensen zullen je graag willen helpen. Heel veel succes met het zoeken naar een kerk waar je je thuis voelt!

Nieuw Leven

Nieuw Leven
God de Vader
Wie is Jezus?
Wie is de Heilige Geest?
De Bijbel
Praten met God
De kerk
De toekomst

 

Scroll naar boven