nlbannerpratenmetgod

Praten met God

Een relatie met God
Relaties zijn heel belangrijk in ons leven. God vindt relaties ook heel belangrijk. Het Christelijk geloof gaat dus niet over het houden van allemaal regels, maar in de eerste plaats over een relatie met God. Het is Zijn grootste verlangen om een persoonlijke relatie met jou te hebben.
Als je God echt gaat leren kennen, zal je ontdekken dat Hij een goede Vader is en het antwoord op je diepste verlangens. Bij Hem zal je vinden wat je bij niemand kunt vinden.
Hem beter leren kennen werkt eigenlijk net als in elke relatie. Je leert God beter kennen door tijd met Hem door te brengen.

Praat met God
In een goede relatie neem je tijd om met elkaar te praten. Praat daarom elke dag met God (bidden noemen we dat). Door met God te praten deel je je leven met Hem. Je kunt echt over alles met Hem praten.
Als je tijd neemt om te bidden zal het ook gebeuren dat je Gods stem zult ervaren in je hart. Hij laat je dan dingen zien.
Ook kun je je noden met Hem delen en Hem vragen om hulp. Door Jezus kunnen we vrij tot God, onze hemelse Vader gaan voor hulp. Daarom bidden we ‘in Jezus naam’. Als je God iets vraagt ‘in Jezus naam’, dan zal Hij het je geven. God beantwoord ons gebed.

Jezus zegt het volgende daarover: “Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en voor wie klopt zal opengedaan worden. Of is er iemand onder u die zijn zoon een steen zal geven, als hij om brood vraagt? Of als hij hem om een vis vraagt, zal hij hem een slang geven? Als u, die slecht bent, uw kinderen dan goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven aan hen die tot Hem bidden. (Mattheus 7:7-11)

Nieuw Leven

Nieuw Leven
God de Vader
Wie is Jezus?
Wie is de Heilige Geest?
De Bijbel
Praten met God
De kerk
De toekomst

Scroll naar boven